Bekijken Foto-tabel Lijst

Alles over vlekken

De oplossing tegen vlekken

Of ze nu te wijten zijn aan blootstelling aan de zon, hormonale schommelingen, onzuiverheden of gewoon het feit dat we ouder worden, pigmentvlekken staan op de derde plaats in de lijst van schoonheidsitems waarover vrouwen zich zorgen maken (1).

Ontdek de nieuwe dagcrème van Vinoperfect, de bestseller anti-vlekken collectie van Caudalie, en krijg opnieuw een stralende en egale huid.

Het Vinoperfect Serum Stralende huid tegen vlekken is de nr. 1 tegen vlekken in Frankrijk (2) en kreeg een make-over die het product nog doeltreffender en natuurlijker maakt.

Het bestaat vanaf nu uit 98% ingrediënten van natuurlijke oorsprong en voorkomt en corrigeert alle soorten vlekken, ongeacht hun oorzaak:

  • Zon
  • Acne
  • Zwangerschapsmasker
  • Ouderdom

95% van de vrouwen stelde vast dat hun vlekken gecorrigeerd waren(3)

€ 49,30

ANTI-VLEKKEN EFFECT VANAF 1 FLACON

-63%

kleuring van de vlekken(4)

DOELTREFFEND VOOR ALLE HUIDTYPEN

Voor skin
Na skin
Voor skin
Na skin
Voor skin
Na skin
Voor skin
Na skin
Voor skin
Na skin
Voor skin
Na skin
Niet bijgewerkte foto's

De innovatie tegen vlekken

HET GEWELDIGE ACTIEVE BESTANDDEEL: gepatenteerde Viniférine

Dit natuurlijke extract uit het sap van de wijnstok en actief bestanddeel dat gepatenteerd werd door Caudalie staat borg voor een uitzonderlijke werking tegen vlekken, die 62x doeltreffender is dan vitamine C*.

NIEUWE FORMULE

Caudalie is altijd op zoek naar cleanere formules. Het Vinoperfect Serum bevat daarom geen PEG-derivaten meer. Deze werden vervangen door een biomimetische emulgator die de inwerking van Viniférine bevordert en de doeltreffendheid ervan verhoogt, om de vorming van vlekken af te zwakken.

1

CORRIGEERT VLEKKEN

Door de productie van melanine te reguleren helpt het bestaande vlekken te corrigeren.

2

VOORKOMT DE VORMING

Door de productie van tyrosinase te controleren, het enzym dat verantwoordelijk is voor de overproductie van melanine.

3

MAAKT DE TEINT EGAAL EN LAAT DE HUID STRALEN

Laat de huid van nature stralen.

De doelgerichte routine

Om een antwoord te bieden op de noden van wie geen egale huid heeft, stelde Caudalie de ideale anti-vlekken routine op punt die inwerkt op alle ontwikkelingsniveaus van pigmentvlekken.

Vinoperfect Concentrated Brightening Glycolic EssenceVinoperfect Concentrated Brightening Glycolic Essence

De huid voorbereiden Geconcentreerde Éclat Glycolic Essence Vinoperfect€ 23,80

KOPEN
Radiance Serum Complexion CorrectingRadiance Serum Complexion Correcting

Vlekken corrigeren Serum Stralende Huid tegen Vlekken Vinoperfect€ 49,30

KOPEN
Vinoperfect Instant Brightening MoisturizerVinoperfect Instant Brightening Moisturizer

Hydrateren en laten stralenDagcrème Stralende huid tegen vlekken Vinoperfect€ 36,10

KOPEN
Vinoperfect Dark Spot Correcting Glycolic Night CreamVinoperfect Dark Spot Correcting Glycolic Night Cream

Voor een zuivere huid gaanGlycol Nachtcrème tegen Vlekken Vinoperfect€ 36,10

KOPEN
Vinoperfect Glycolic Peel MaskVinoperfect Glycolic Peel Mask

Mijn teint een boost gevenGlycol Peelingmasker Vinoperfect€ 25,50

KOPEN
Vinoperfect Dark Spot Correcting Hand CreamVinoperfect Dark Spot Correcting Hand Cream

Mijn handen verzorgenAnti-vlekken Handcreme Vinoperfect€ 13,20

KOPEN

Cleane en natuurlijke formules

Zuivere & natuurlijke formules

95 VEGAN

ZERO

Ecologisch ontworpen verpakkingen

heart

Alle verpakkingen van de Vinoperfect Collectie zijn 100% recycleerbaar (5).

De flacon van de Glycol Geconcentreerde Essence Éclat wordt vanaf nu gemaakt op basis van gerecycleerd glas.

De verpakking van de Anti-vlekken Handcrème werd geschrapt. De tube vereist geen extra bescherming, waardoor we 976 kg papier besparen.

De Vinoperfect SPA Verzorging

LAAT DE HUID METEEN STRALEN

Deze verzorging is ideaal voor een doffe en gevlekte huid, voorkomt vlekkenvorming en bevordert een stralende teint.

€ 92,00

VERZORGING RESERVEREN

SPASPA

Alles weten over vlekken

Heel veel vrouwen kunnen last krijgen van pigmentvlekken, ongeacht hun leeftijd, huidskleur en huidtype. De vlekken zijn het gevolg van een buitensporige opeenhoping van melanine aan de oppervlakte van de huid. Deze vlekken kunnen extra uitgesproken zijn en verschillende vormen aannemen door herhaaldelijke blootstelling aan de zon, hormonale schommelingen, onzuiverheden of ouderdom.

Word een expert in pigmentvlekken!

ANTWOORD OP AL JE VRAGEN

v

De nieuwe formule van het Vinoperfect Serum is doeltreffender en werd opnieuw getest op alle soorten vlekken. De formule werd nu ook getest op alle huidtypen aan de hand van een dermatologische beoordeling en vertoonde een doeltreffendheid van -63% op de kleuring van de vlekken*. Doeltreffender en cleaner: de samenstelling met 98% natuurlijke ingrediënten is nu gegarandeerd vrij van PEG-derivaten. Deze werden vervangen door een natuurlijke biomimetische emulgator die de huidstructuur nabootst. Het is deze gelijkenis met de huid die de cohesie met Viniférine bevordert en de werking ervan op de pigmentvlekken maximaliseert.
*Klinisch onderzoek, score door dermatologen, 56 dagen, 65 vrouwen, 91% van de vrijwilligers.

De crème is even doeltreffend en nog natuurlijker. Wij gebruiken nieuwe natuurlijke bronnen voor bepaalde grondstoffen die de natuurlijke samenstelling hebben opgetrokken van 93% naar 95%.

We hebben natuurlijke hydroxycarbonzuren toegevoegd aan het Glycol peelingmasker, die de doeltreffendheid ervan vertienvoudigen. Het masker bevat glycolzuur, maar nu ook melkzuur, wijnsteenzuur & citroenzuur, rechtstreeks of door fermentatie verkregen uit maïs, suikerriet, bieten, tarwe en druiven. Daarom is dit masker niet aanbevolen voor de gevoelige huid. Het percentage natuurlijke ingrediënten van dit product is nu 96%.

Alle glazen potjes & flacons zijn 100% recycleerbaar. De flacon van de Essence bevat gerecycleerd glas. Onze Handcrème heeft geen papieren verpakking meer, waardoor we 976 kg* papier besparen. * Volgens een interne schatting op basis van het jaarlijkse volume.

Dit hangt af van het soort vlekken (gevestigde, recente...) en van het huidtype. Sommige vrouwen stellen een effect vast na 7 dagen, andere wanneer de flacon leeg is. Door het serum 2 keer per dag gedurende 56 dagen aan te brengen, stelde 95% van de vrouwen vast dat hun vlekken gecorrigeerd waren*. * Klinisch onderzoek, tevredenheids%, 65 vrijwilligers, 56 dagen.

Het volledige gamma is geschikt voor de gevoelige huid, behalve het Glycol peelingmasker, dat niet geschikt is voor een kwetsbare opperhuid.

Het gamma is geschikt voor zwangere vrouwen, maar enkel het Vinoperfect Serum werd beoordeeld door een toxicoloog. De formule bevat geen enkele stof die schadelijk zou kunnen zijn voor de foetus in de baarmoeder.

De hele dag zonnebescherming dragen, zelfs bij somber weer, en deze om de twee uur opnieuw aanbrengen wanneer u zich rechtstreeks blootstelt aan de zon.

Ja. Wanneer u de Essence aanbrengt, vertienvoudigt u de effecten van het serum, de verzorging met de hoogste concentratie anti-vlekken Viniférine uit de Vinoperfect Collectie. Wanneer u de Dagcrème aanbrengt, corrigeert u vlekken, voor een instant stralende teint. ‘s Avonds bevordert de Nachtcrème de celvernieuwing, voor een huid die meteen straalt na het ontwaken. Tot slot zal het gebruik van een zonnecrème in uw dagelijkse routine de vorming van vlekken tot een minimum herleiden.

Pigmentvlekken veroorzaakt door acne hebben een bruine of rode kleur en ontstaan na een ontsteking. Wat hen speciaal maakt, is dat ze blijven bestaan nadat het puistje is verdwenen. Daarom zijn ze soms moeilijk te behandelen. Ze verschijnen wanneer er te veel melanine is: de productie van melanine veroorzaakt een verkleuring van de huid, maar wanneer de huid erg gevoelig is - zoals wanneer u een puistje hebt - stellen we een overmatige productie van melanine vast die zich ophoopt in de zone waar de onzuiverheid zit. Het puistje gaat wel weg, maar de melanine blijft hangen en veroorzaakt een vlek op de huid.

Dit zijn erg verschillende vlekken. Vlekken door acne zijn een hyperpigmentatie te wijten aan een ontsteking, die u kunt behandelen met een verzorging tegen vlekken. Littekens door acne echter, zijn diepere en kleurloze sporen waar een verzorging tegen vlekken niet tegenop kan. Littekens door acne treden op wanneer de huid zich niet meer kan herstellen. De gekwetste zone, die niet correct geneest, wordt vervangen door huidweefsel dat na verloop van tijd nog steeds zichtbaar blijft. Om dit soort littekens te vervagen, gebruikt u best een verzorging met salicylzuur (zoals de producten uit het Vinopure gamma) of raadpleegt u best meteen een dermatoloog.

Het zwangerschapsmasker is te wijten aan een hormonaal onevenwicht, meer bepaald door een stijging van het oestrogeengehalte. Deze aspecten veroorzaken een overproductie van melanine en maken de huid gevoeliger voor de zon (uv A- en uv B-stralen) en aanvallen van buitenaf. Als de huid niet correct wordt beschermd, krijgt ze meteen bruine vlekken.

Het zwangerschapsmasker verschijnt meestal vanaf het tweede trimester (4de maand), maar kan ook na de bevalling opduiken, meer bepaald tijdens de borstvoeding. Het kan alle zwangere vrouwen overkomen, ongeacht hun huidtype. Een matte huid loopt wel meer risico om vlekken te krijgen op de opperhuid door de hormonale werking.

Ook hier draait alles om voorkomen. Om een zwangerschapsmasker te vermijden, moet u een aangepaste routine hanteren en waakzaam blijven, zowel tijdens de zwangerschap als de maanden na de bevalling. Vermijd blootstelling aan de zon en breng elke dag een zonnecrème SPF 50 aan. Voor een dubbele werking tegen vlekken gebruikt u het Vinoperfect Serum onder uw zonnecrème: een eenvoudig en doeltreffend gebaar om de huid te hydrateren, een zwangerschapsmasker te vermijden en de opperhuid maximaal tegen de zon te beschermen. Wanneer u zich intens blootstelt aan de zon, bedek dan ook de delen van uw lichaam die het meest zon te verduren krijgen en zet een hoed op met brede randen om uw huid goed te beschermen. Vergeet uw zonnebril niet! Ga niet zonnen tussen 12 en 16 uur en blijf zo veel mogelijk in de schaduw. Een matte huid mag dan wel meer risico op een zwangerschapsmasker vertonen dan een lichte huid, maar ook dit huidtype kan het ontwikkelen.

Het zwangerschapsmasker kan inderdaad nog meerdere maanden na de bevalling opduiken, zeker tijdens de borstvoeding, of in de zomer na de geboorte. Het kan zelfs na elke blootstelling aan de zon terugkomen. De oorzaak? Hormonen, meer bepaald oestrogeen en de overproductie ervan in het lichaam. Om de vorming te beperken - of de terugkomst - blijft u best een zonnecrème SPF 50 gebruiken na de bevalling, in combinatie met de troeven van de Vinoperfect routine.

Hormonale beïnvloeding ligt onder meer aan de basis van vlekkenvorming op de huid. Wanneer u een anticonceptiepil neemt, stijgen de melanocyten (de cellen die huidpigmentatie veroorzaken) in aantal. We stellen dan een overproductie van melanine vast, verantwoordelijk voor het verschijnen van huidvlekken, en een donkere verkleuring zodra u zwanger bent. Om de vorming ervan te voorkomen, combineert u best een zonnecrème SPF 50 met een doelgerichte routine tegen vlekken.

Donkere vlekken door ouderdom zijn eigenlijk niet rechtstreeks te wijten aan huidoveroudering, maar aan de oxidatie van de huid. Wanneer de huid bruine vlekken vertoont, is ze overmatig blootgesteld geweest aan oxidanten die huidveroudering veroorzaken (zoals zon of vervuiling). Deze oxidatie van de huid kan ook het resultaat zijn van een niet altijd zo evenwichtige levenshygiëne (roken, alcohol) of van een gebrek aan antioxiderende actieve bestanddelen. Verwar deze vlekken dus niet met het zwangerschapsmasker, daar is de oorzaak een hormonale reactie op de zon.

Bescherm uw handen en decolleté tijdens de zonnige maanden met een zonnebescherming SPF 50. En om te vermijden dat elke nieuwe blootstelling aan de zon de vlekken nog intenser maakt, brengt u best het Vinoperfect Serum Stralende Huid Tegen Vlekken aan onder uw zonnecrème of probeert u onze Handcrème met karitéboter en Viniférine tegen vlekken.

Afhankelijk van de maturiteit van de huid en wat ze nodig heeft, kan de Dagcrème Stralende Huid tegen Vlekken in de routine voor een stralende huid vervangen worden door de Verstevigende Kasjmiercrème of de Premier Cru Crème. Wij raden u ook aan altijd een zonnebescherming te gebruiken ter aanvulling van de Vinoperfect routine en zo de impact van de uv-stralen te beperken.

(1) Volgens een onderzoek van Ipsos/Caudalie bij 2500 vrouwen tussen de 20 en 60 jaar in Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië en Portugal.
(2) Bron: IQVIA - PharmaOne - Producten tegen vlekken (klasse 82B4) in Franse apotheken en parafarmacieën - MAT oktober 2020 - in waarde.
(3) Klinisch onderzoek, zelfbeoordeling, 21 vrijwilligers, 56 dagen.
(4) Klinisch onderzoek, score door dermatologen, 56 dagen, 65 vrouwen, 91% van de vrijwilligers.
(5) Waar er installaties zijn. Uitgezonderd pompjes en dopjes uit verschillende materialen, die enkel in de Caudalie Boutique worden gerecycleerd dankzij onze samenwerking met Terracycle
*In-vitrotest op de remmende werking van Viniférine op het enzym tyrosinase.

Wij vinden geen producten die overeenkomen met uw selectie