Bekijken Foto-tabel Lijst

Al onze projecten doorheen de wereld
en onze partnerorganisaties.

Partner van WWF

sinds 2012

Yunnan – China
Xishuangbanna en Puer project

Tree iconTegen 2018 zullen 1.500.000 bomen geplant worden in de Chinese provincie Yunnan
Yunnan – China

De provincie Yunnan strekt zich uit tussen besneeuwde bergen, dennenbossen en rijstvelden en herbergt een van de meest diverse en paradijselijke landschappen van de planeet. Hier wonen de De'ang, Jongpo en Lisu-volkeren. Sinds de jaren 80 hebben de landbouwers nagenoeg hun gehele bosgebied getransformeerd tot rubberplantages, waardoor 20% van het gebied in Xishuangbanna en Puer een grondige metamorfose onderging. Hierdoor werd het oerbos van Yunnan voor 60 % ontbost. Dit was op zich een echte milieuramp. Met uitsterven bedreigde diersoorten, zoals de wilde olifanten, verloren zo ook hun natuurlijke habitat. Vandaag blijven er nog maar 290 wilde olifanten over in de streek.

Caudalie zet zich samen met WWF in China in om 2000 hectaren bosecosysteem te herstellen die door de monocultuur van de Heveaplant zijn aangetast, om ervoor te zorgen dat de lokale bevolking over voldoende middelen beschikt voor een duurzaam voortbestaan. In 2016 worden 350.000 nieuwe plantjes geteeld om de beschadigde percelen opnieuw te beplanten en de bodem te regenereren.

Sumatra - Indonesië
Tesso Nilo project 2012-2015

Tree icon52.000 hectare beschermd bosgebied op het Indonesische eiland Sumatra
Island of Sumatra – Indonesia

Indonesië heeft een fascinerende fauna en telt de grootste concentratie planten ter wereld. Het is ook een van de landen die het sterkst door de ontbossing is getroffen: elk jaar worden er 1,8 miljoen hectaren bos gekapt voor de illegale houthandel en worden massa's landbouwgronden getransformeerd tot velden om oliepalmen te telen. WWF strijdt in Indonesië tegen deze ontbossing (1/3 van het Tesso Nilo park is al ontbost) en zet zich in voor de duurzame productie van palmolie, voor de bescherming van de met uitsterven bedreigde diersoorten en de diversifiëring van de economische activiteit.

Caudalie heeft besloten WWF in dit project bij te staan en hielp mee 52.000 hectaren oerbos te beschermen, 1.000 hectaren plantages voor oliepalmen aan te leggen voor kleine gecertificeerde RSPO-producenten (Round Table on Sustainable Palm Oil) en om ecologische bosstroken te beschermen die onmisbaar zijn om de 225 met uitsterven bedreigde olifanten, 130 orang-oetans en 65 Sumatraanse tijgers in leven te houden.

Oaxaca – Mexico
Copalita Zimatán Huatulco project

Tree icon1.000.000 bomen geplant in Oaxaca (Mexico) tegen 2018
Oaxaca – Mexico

De 268.000 hectare stroomgebieden van Copalita-Zimatán-Huatulco in de staat Oaxaca herbergen 26 van de 34 vegetatiesoorten die Mexico rijk is. In deze unieke streek met haar rijke biodiversiteit vindt men zowel koraalriffen als mangrovebossen en droogbossen die onontbeerlijk zijn voor het behoud van de plaatselijke fauna en flora.

Caudalie zet zich samen met WWF in Mexico in om 335 hectaren bos te herbebossen en te herstellen door elk jaar zo'n 300.000 bomen en lokale planten heraan te planten. Dit project streeft ook naar een verbetering van de landbouwpraktijken en veeteelt en ondersteunt tien plattelandsgemeenschappen zodat zij kunnen genieten van de ecosystemische baten van het bos.