Bekijken Foto-tabel Lijst

Wszystkie nasze projekty na świecie

Partner van PUR PROJET

sinds 2012

San Martín – Peru
Alto Huayabamba en Biocorredor Martín Sagrado projecten

Tree icon2.000.000 bomen heraangeplant in het Peruaanse Amazonegebied tegen 2020
San Martín – Peru

Het Amazonegebied in de Andes in de streek van San Martín (Peru) verloor al 40% of ruim 1 miljoen hectare bosgebied. De biodiversiteit is er sterk bedreigd, de bodem uitgeput. De opbrengst van de teelten neemt af, de bevolking verpaupert. Pur Projet wil duurzame landbouwmethodes creëren, vooral voor de kleine koffie- en cacaoboeren die zijn overgeschakeld op de biologische landbouw. Caudalie zet zich samen met Pur Projet in om de streek rond de Alto Huayabamba te beschermen en er 185.5000 inheemse boomsoorten, waarvan 10% geneeskrachtige planten en bloemsoorten, te planten. Caudalie gaat nog verder in zijn engagement en hielp samen met de Shipibo-indianen mee een laboratorium op te richten voor geneeskrachtige boomsoorten in de streek rond Ucayali. De Shipibo kregen de kennis over de planten uit hun omgeving mee van hun voorvaderen.

Caudalie zet zich bovendien sinds 2016 in voor het behoud van 100.000 hectaren oerbos en de heraanleg ervan met in totaal 2 miljoen bomen die zullen worden geplant. Deze zone werd in april 2016 door de UNESCO geclassificeerd als Biosfeerreservaat.

Chiang Mai – Thailand
Dhamma Rakhsa project

Tree icon100.000 bomen geplant in Thailand
Chiang Mai – Thailand

Het behoud van alle gemeenschapsbossen in landelijk Thailand is een grote uitdaging. Ook de erg uitgemergelde bodems door jaren intensieve monocultuur worden in het bijzonder hersteld door het systeem van de boslandbouw, dat bomen plant in en rond landbouwakkers. Dhamma Rakhsa is een consortium van agro-ecologische projecten dat samen met kleine boeren uit het noorden en noordoosten van Thailand op touw werd gezet. Deze boeren hebben zich gegroepeerd in coöperatieven om een biologisch landbouwmodel te promoten dat de landbouwers zelfvoorzienend wil maken en de bestendigheid van hun ecosysteem wil verhogen.

Doel: de herbebossing en het behoud van de gemeenschapsbossen, samen met de ontwikkeling van vernieuwende boslandbouwmodellen in combinatie met hout- en rijstteelt. De diversifiëring van de inkomensbronnen en de zelfvoorziening (voedsel, financieel, energie) van de kleine boeren zijn hierbij cruciaal. Dankzij de steun van Caudalie aan het Pur Projet konden sinds 2012 100.000 bomen en struiken worden geplant. De plantjes worden geteeld in de kwekerij van de Pur Farm en door de kleine boeren zelf.